BESO Helsinki syntyi kesällä 2010, kun sain kesken mökkeilyn päähäni, että nyt se koruharrastus on viimein aloitettava. Olin pohtinut asiaa jo jonkin tovin, mutta saaressa, lomalaisen mielessä ajatus kirkastui. Kuten yleensäkin, tartuin heti tuumasta toimeen ja kolusin pienen paikkakunnan Tiimarin helmien ja korutarvikkeiden toivossa läpi... ja kuten arvata saattaa, ei kierroksen tulos ollut häävi.

Tuosta on onneksi päästy jo pitkälle; nykyään pieni työsoppeni pursuaa mitä erilaisimpia helmiä, korukiviä, ketjuja, metallilankoja, nahanpaloja ja nauhoja. Pajalla istuessani ajantaju häviää helposti, kunnes selkäparkani yleensä ilmoittaa oikean ajan vetäytyä muihin askareisiin. Korujen suunnittelusta ja valmistamisesta on muodostunut minulle rakas harrastus, minkä toivon jonain päivänä ehkä  vielä olevan jotain muutakin...

'Beso' tarkoittaa espanjaksi suudelmaa. BESO Helsinki -merkin alla olen siis suunnitellut ja valmistanut käsin – suurella intohimolla – kauniita koruja jo vuodesta 2010. Jokaisessa BESO Helsinki-korussa roikkuukin pieni hopeoitu X, joka merkitsee suudelmaa.